Τραύμα

Ενημερωθείτε σχετικά με το τραύμα προσώπου και γνάθου

Το τραύμα προσώπου και γνάθου αποτελούν συχνά ιατρικά περιστατικά, τόσο σε νεαρές όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες. 

Τι ορίζουμε ως τραύμα προσώπου και πως προκύπτει;

Ως τραύμα προσώπου ορίζουμε όλες τις κακώσεις που περιλαμβάνουν κάταγμα:

  • Των δοντιών και οστών των γνάθων
  • Των μετωπιαίων οστών
  • Των ζυγωματικών τόξων
  • Των μαλακών μορίων όπως η καταστροφή μέρους ή ολόκληρης της μύτης
  • Των αυτιών ή του οφθαλμού

Τα τραύματα / κατάγματα προσώπου οφείλονται συνήθως σε τροχαία ατυχήματα, πτώσεις ή σοβαρά χτυπήματα.

Διάγνωση & κλινική αντιμετώπιση

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως ένας ασθενής με τραύμα προσώπου είναι αναγκαίο να λαμβάνει εκτίμηση και έγκαιρη ιατρική διάγνωση από τον θεράποντα γιατρό, καθώς τόσο η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου κρανίου όσο και η ίδια η φύση του τραύματος, συχνά συμπεριλαμβάνουν περισσότερα από ένα σημεία αντιμετώπισης – επανόρθωσης.

Κεντρικός στόχος της αντιμετώπισης των τραυμάτων προσώπου είναι η επανόρθωση της οδοντικής σύγκλεισης και η διατήρηση της άρτιας δομής του προσώπου 

Η επιλογή της θεραπείας καταγμάτων προσώπου και γνάθου, καθορίζεται από τη σοβαρότητα, την ηλικία και την υγεία του ασθενούς. Η συνηθέστερη θεραπεία για τα κατάγματα των οστών περιλαμβάνει την ανάταξη και οστεοσύνθεση.

Επιπλέον, αναλόγως το περιστατικό, συχνά εμπλέκονται και άλλες ειδικότητες (πχ. οφθαλμίατρος, πλαστικός χειρουργός κ.α.).

 

Σε κάθε περίπτωση, ένα τραύμα προσώπου είναι σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά επώδυνος για τον ασθενή και προϋποθέτει την εμπλοκή ενός γναθοχειρούργου ή μιας ομάδας γναθοχειρουργών που έχουν την κατάλληλη εξειδίκευση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του τραύματος. 

Στην Οgomed, τα τραύματα προσώπου και γνάθου αντιμετωπίζονται με ασφαλείς και σύγχρονες ιατρικές μεθόδους. Οι χειρουργοί της Ogomed έχουν μεγάλη εμπειρία και άρτια κατάρτιση τόσο στην αντιμετώπιση τραυμάτων του προσώπου όσο και στην αισθητική χειρουργική όπου αυτή κρίνεται αναγκαία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τραύματα προσώπου αλλά και γενικότερα για περιστατικά που αφορούν χειρουργείο κεφαλής τραχήλου, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 2310 380 000 για να κλείσετε ραντεβού.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
info@atwa.gr